Απευθύνεται σε εκείνους τους υποβρύχιους κυνηγούς που έχουν περάσει μέσα από τις προαπαιτούμενες εκπαιδευτικές διαδικασίες πιστοποίησης του εκπαιδευτικού οργανισμού SI, και επιθυμούν να εξειδικευτούν εμβαθύνοντας πάνω σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο της προτίμησής τους.

Ο σκοπός του εκπαιδευτικού σεμιναρίου και των εκπαιδευτών είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες  απόλυτα εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες πάνω σε ένα επιλεγμένο αντικείμενο.

Με το τέλος του σεμιναρίου θα θεωρείστε ειδικός επάνω στην ειδικότητα που παρακολουθήσατε.

 

Περιεχόμενα

Στο θεωρητικό μέρος αυτών των προγραμμάτων  περιλαμβάνονται όλα εκείνα τα αντικείμενα που άπτονται της επιλεγμένης ειδικότητας και βάζουν τις βάσεις για την καλύτερη κατανόηση και επίδοση των υποψηφίων σε αυτή. Στα μαθήματα που γίνονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της SpearfishingWW ή ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας, αναλύονται όλες εκείνες οι  χρήσιμες πληροφορίες που θα προετοιμάσουν τους συμμετέχοντες για τις  επικείμενες επισκέψεις τους στη θάλασσα ή/και στην πισίνα.

Εν συνεχεία, στο πρακτικό μέρος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες μέσα από τις ανάλογες εξορμήσεις σε θάλασσα ή/και στην πισίνα, πραγματοποιούν μια προκαθορισμένη σειρά προσαρμοσμένων ασκήσεων με σκοπό να θέσουν τις σωστές βάσεις και εμπειρίες στο επιλεγμένο αντικείμενο.

 

List of Specialties

 

Spearfishing Guide ( Tour orginizer - VIP personal Training - Buddy Coaching)

Η ειδικότητα του  Spearfishing Guide έχει σχεδιαστεί για τους πιστοποιημένους υποβρύχιους κυνηγούς  τρίτου επιπέδου (Spearfishing Level 3***/ Master Spearo)  που ενδιαφέρονται να μάθουν εκείνες τις λεπτομέρειες για το πώς να γίνουν επιτυχημένοι εξειδικευμένοι τουριστικοί οδηγοί. Θα μάθετε πώς να προγραμματίζετε και να προετοιμάζεστε για να εξυπηρετήσετε ημερήσιες εκδρομές αλλά και πολυήμερα ταξίδια “Live on Board”.

 

Advanced Equalization Techniques for Spearfishing

Η ειδικότητα  Advanced Equalization Techniques for Spearfishing έχει σχεδιαστεί για τους πιστοποιημένους υποβρύχιους κυνηγούς  τρίτου επιπέδου (Spearfishing Level 3***/ Master Spearo)  που ενδιαφέρονται να εξελίξουν τις τεχνικές εξίσωσης της πίεσης στο μέσο αυτί ώστε να καταδύονται πιο άνετα και αθόρυβα. Επίσης δίνεται βάση στην βελτίωση της ταχύτητας και της αποδοτικότητας μιας σειράς εξισώσεων, πράγμα πολύ σημαντικό στην εφαρμογή της τεχνικής των εναλλασσόμενων βαρών.

 

Freediving Training applied to Spearfishing

Η ειδικότητα    Freediving Training applied to Spearfishing έχει σχεδιαστεί για τους πιστοποιημένους υποβρύχιους κυνηγούς  τρίτου επιπέδου (Spearfishing Level 3***/ Master Spearo)  που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν περεταίρω τις επιδόσεις τους. Αυτή η ειδικότητα μπορεί να συνδυαστεί και με εκείνη του Competitive Spearfishing.

 

Deep Spearfishing

Η ειδικότητα “Deep Spearfishing” έχει σχεδιαστεί για τους πιστοποιημένους υποβρύχιους κυνηγούς τρίτου επιπέδου (Spearfishing Level 3***/ Master Spearo)  που  είναι ταυτόχρονα και πιστοποιημένοι ελεύθεροι δύτες τρίτου επιπέδου ( Freediving Level 3***/ MASTER FREEDIVER)  και στοχεύουν  σε είδη ψαριών που συναντώνται στις βαθύτερες ζώνες. Αυτή η ειδικότητα μπορεί να συνδυαστεί και με εκείνη των “Variable Weights”.

 

Variable Weights

Η ειδικότητα των “Variable Weights” έχει σχεδιαστεί για τους πιστοποιημένους υποβρύχιους κυνηγούς τρίτου επιπέδου (Spearfishing Level 3***/ Master Spearo) που είναι ταυτόχρονα και πιστοποιημένοι ελεύθεροι δύτες τρίτου επιπέδου (Freediving Level 3***/ MASTER FREEDIVER) και στοχεύουν σε είδη ψαριών που αποτελούν τρόπαια και συναντώνται στις βαθύτερες ζώνες. Αυτή η ειδικότητα μπορεί να συνδυαστεί και με εκείνες του ”Deep Spearfishing” και του “Competitive Spearfishing”.

 

Blue Water Hunting

Η ειδικότητα  του “Blue Water Hunting” απευθύνεται στους πιστοποιημένους υποβρύχιους κυνηγούς  δευτέρου επιπέδου (Spearfishing Level 2**/ Advanced Spearo)  που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στον ωκεανό ή/και να κυνηγήσουν μεγάλα πελαγίσια θηράματα. Αυτή η ειδικότητα μπορεί να συνδυαστεί και με εκείνη του “Spearfishing Guide”.

 

Competitive Spearfishing

Η ειδικότητα του “Competitive Spearfishing” έχει σχεδιαστεί για εκείνους τους πιστοποιημένους υποβρύχιους κυνηγούς τρίτου επιπέδου (Spearfishing Level 3***/ Master Spearo) που στοχεύουν να ασχοληθούν με την αθλητική υποβρύχια αλιεία και να λάβουν μέρος σε αγώνες ψαροντούφεκου. Με την καθοδήγηση πρωταθλητών παγκοσμίου κλάσης διδάσκονται τα μυστικά της προετοιμασίας και της στρατηγικής ενός αγώνα. Αυτή η ειδικότητα μπορεί να συνδυαστεί και με εκείνες του “Deep Spearfishing” και των “Variable Weights”.

 

Fish Finder - GPS use and applications

Η ειδικότητα του “Fish Finder - GPS use and applications” έχει σχεδιαστεί για όλους εκείνους τους λάτρεις της θάλλασσας που είναι κάτοχοι σκάφους και θέλουν να αποκομίσουν τα μέγιστα από την χρήση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού που διαθέτουν. Αυτή η ειδικότητα μπορεί να συνδυαστεί και με εκείνη του “Competitive Spearfishing”.

 

Speargun Workshop

Η συντήρηση και η παραμετροποίηση των ψαροντούφεκων είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του υποβρυχίου κυνηγίου. Η ειδικότητα του Speargun Workshop έχει σχεδιαστεί για όλους εκείνους τους υποβρύχιους κυνηγούς που θέλουν να μπορούν να επιλέξουν σωστά, να βελτιώσουν ή να επισκευάσουν το σημαντικότερο κομμάτι του εξοπλισμού, το ψαροντούφεκο.

 

Target Shooting

Η ειδικότητα του “Target Shooting” έχει σχεδιαστεί για όσους επιθυμούν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της συστηματικά επιτυχημένης βολής αλλά και για όλους εκείνους τους λάτρεις της σκοποβολής που θέλουν να ασχοληθούν αγωνιστικά με το σπορ της υποβρύχιας σκοποβολής και να λάβουν μέρος σε κάποιο πρωτάθλημα.

 

Spearfishing Videography

Η ειδικότητα του “Spearfishing Videography” έχει σχεδιαστεί για όσους επιθυμούν να μάθουν τα βασικά στοιχεία για την λήψη υποβρύχιου βίντεο. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα μάθετε για τις underwater cameras και housings, πληροφορίες για τα λογισμικά επεξεργασίας video των smartphoneς και των PC, τον συνδυασμό των κατάλληλων συνθήκών φωτισμού και ορατότητας για την καταγραφή του αξιόλογου υλικού και τις βασικές αρχές αρχειοθέτησης και επεξεργασίας του αρχικού υλικού.

 

Pole spearing

Η ειδικότητα του Pole spearing έχει σχεδιαστεί για εκείνους τους πιστοποιημένους υποβρύχιους κυνηγούς δευτέρου επιπέδου (Spearfishing Level 2**/ Advanced Spearo)    που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν σε περιοχές που απαγορεύεται η χρήση του κλασικού ψαροντούφεκου ή που θέλουν να αυξήσουν το επίπεδο δυσκολίας της σύλληψης ενός θηράματος.

 

Προαπαιτούμενα συμμετοχής

Για την συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο είναι απαραίτητα:

  • Ηλικία 16 ή 18 ετών και άνω αναλόγως της διδασκόμενης ειδικότητας
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο
  • Ιατρική βεβαίωση καλής υγείας εκδοθείσα εντός 12 τελευταίων μηνών ( δεν εαπαιτείται για τις ειδικότητες Speargun Workshop και Fish Finder - GPS use and applications
  • Έντυπο απαλλαγής ευθύνης ( συμπληρώνεται κατά την έναρξη της διαδικασίας)
  • Certification Ελεύθερης Κατάδυσης ανάλογου επιπέδου των προαπαιτούενων κάθε ειδικότητας, ή αν πρόκειται για έμπειρο ελεύθερο δύτη, βεβαίωση από ενεργό εκπαιδευτή ΕΚ πως πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις γνώσεων και επιδόσεων που απαιτούνται για κάθε ειδικότητα (η βεβαίωση παρέχεται επίσης από την FreedivingWW μετά από την απαραίτητη διαδικασία θεωρητικής και πρακτικής αξιολόγησης )
  • Certification Υποβρυχίου Κυνηγίου του οργανισμού SII ή ανάλογου επιπέδου των προαπαιτούμενων κάθε ειδικότητας, ή SII Cross Staging certificate ανάλογου επιπέδου των προαπαιτούμενων κάθε ειδικότητας.